Konkurrence
Efter at have været ramt af et  nedbrud i sommerperioden er hjemmesiden nu oppe at køre igen. Det fejrer vi med en lille konkurrence, som alle der tilmelder sig Nyhedsbrevet kan deltage i. Er du allerede tilmeldt kan du selvfølgelig også deltage.

Du kan deltage ved at svare på spørgsmålet: Hvor mange hønsefræsere har Grøn Guide til udlån?

A: 1 sæt
B: 2 sæt

(svaret findes på hjemmesiden)

Send dit svar til libj@gentofte.dk senest den 1. oktober 2016. Oplys navn og adresse. Vinderen findes ved lodtrækning mellem de rigtige svar.

Præmien er den sæsonaktuelle bog: Most og Cider af Per Dollerup & Flemming Iversen

Kommende arrangementer
Søndag den 25. september kl. 12 – 16 . Mostpresning i Bernstorff Slotshave . Gartnerne står klar med deres store pressere og Grøn Guide medvirker med eget udstyr. Find os ved Avlsgården. Gartnerne tilbyder en  rundvisning i området kl. 14:00.  Læs mere i annoncen i Villabyerne uge 38.

Grøn Guide har i september deltaget med mostpresning på Foreningernes Dag i Vangede (3. september) og Øregaard Museums Høstmarked ( 4. september).

På Gentoftenatten er der for femte år i træk mostpresning  i skolegården på Dyssegård Skole. Her er det skolens børn der laver smagsprøver af most til forældre, søskende og alle de andre gæster på Dyssemarkedet. Det plejer at være sjovt og bliver det nok også i år. Ved dette arrangement kan man ikke fremstille egen most til at tage med hjem. Omvendt vil vi meget gerne have doneret overskudsæbler til aktiviteten – kontakt libj@gentofte.dk eller Dyssegård bibliotek, hvis du har æbler i overskud.

Arrangementer på bibliotekerne
Er dine æbler ikke modne endnu er der muligheder for at presse æbler i oktober. I skolernes efterårsferie (uge 42) kan du presse most på Jægersborg Bibliotek torsdag den 20. oktober i tidsrummet 11-14.
Fredag den 21. oktober kan du presse most på Gentofte Hovedbibliotek i tidsrummet 11-13.

Lej udstyret gennem Grøn Guide
Har du rigtig mange æbler, eller er du frisk på at arrangere en fælles mostpresningsevent med naboer og venner? Når jeg ikke er ude med udstyret lejer jeg det ud til private borgere i Gentofte. Lejen er 250 kr. for to dage. Kontakt libj@gentofte.dk , hvis du vil høre nærmere om ledige perioder.

Havbiologi med Anders Dichow
Biologen Anders Dichow har i september været tilknyttet Grøn Guide projektet. Under Naturens Dag ugen tilbød han lokale skoler undervisning i havbiologi fra Bellevue og Charlottenlund. Udover grejkassen med udstyr til undersøgelse af vandlevende dyr, havde Anders skaffet  rejenet og fremstillet  krabbefangere. Tranegårdsskolen bookede begge besøgsdage og havde to gode dage med havbiologi på skemaet.
Grejkassen til undersøgelse af vandlevende dyr kan lånes af daginstitutioner og indskolingsklasser – kontakt libj@gentofte.dk .

Elever fra Trangeårdsskolen i gang med at fange vandlevende organismer med nyt grej doneret af Naturvejlederforeningens Krible Krable. Foto Anders Dichow.

Nye, friske høns
En af udlejningshønerne blev desværre syg i sommerperioden og stoppede med at lægge æg . Begge høns i dette sæt er derfor aflivet og der er indkøbt nye høns.

Written by