Kultur & Festdage i Gentofte
Kultur & Festdagene i Gentofte gik i gang 9. Juni og fortsætter frem til 12. Juni. Grøn Guide er med i Øregårdsparken lørdag den 11. Juni kl. 11-15 med standen Kompost med krible-krable garanti og søndag den 12. Juni er der tur i Nymosen med fokus på områdets vilde planter. Turen starter kl. 16:30 ved indgangen til Nymosen overfor Vangede Kirke og slutter ca. 17:30. Husk gummistøvler. Turen arrangeres i samarbejde med Åke Sandö.

Foto fra Grøn Guides stand i Øregårdsparken 2015.

Krible Krable udstyr til udlån
Den landsdækkende Krible Krable uge i uge 21 blev skudt godt i gang i villahaven hos Gentofte Børnevenner med en gruppe glade, livlige og nysgerrige børn. Det nye udstyr til fangst, bestemmelse og undersøgelse af Krible Krable dyr, som Grøn Guide har fået bevilget gennem naturvejlederforeningen, blev taget godt i brug. Krible Krable dagene i villahaven fortsætter frem til 2. juni. Udstyret er derefter til udlån til daginstitutioner i Gentofte. Man kan låne en solid grejkasse med udstyr til landlevende Krible Krable dyr og en tilsvarende kasse med udstyr til vandlevende Krible Krable dyr. Den udfoldede grejkasse ses på foto nedenfor:

Her følger en kort beskrivelse af nogle af forårets aktiviteter
Lørdag den 30. april lagde mange borgere vejen forbi Gentofte Genbrugsstation. Her kunne man blive skrevet op til kompostordningen, få en kompostbeholder med hjem og få udleveret gratis kompostorm.   Kompostormene blev udleveret i genbrugsspande fra kantine – spandene kan derhjemme bruges til midlertidig opbevaring af det grønne køkkenaffald. Over 100 spande med kompostorm blev udleveret – et lille eksempel på cirkulær økonomi. Tak til kantinen der har brugt tid på at sortere spandene fra til dette formål.

Frøbibliotek godt fra start
Frøbiblioteket på Ordrup Bibliotek blev indviet lørdag den 9. april. Der var fint fremmøde (anslået 25 gæster) og flere medbragte egne frø. For de brugere, der endnu ikke er  begyndt at samle frø,  var der mulighed for at få et lille udvalg af frø med hjem og kickstarte en lille have med krydderurter, blå stangbønner eller andre spændende sager fra bibliotekets frøsamling.  Meningen er at brugerne  returnerer frø fra de planter,  der vokser op og sætter frø – gerne med en lille historie. Kampagnen Giftfri Have var også repræsenteret på dagen. Pernille Boel fra Ordrup Bibliotek fortæller at der i ugerne efter åbningen af frøbiblioteket løbende har været mange  besøg af både lånere og byttere .

Stor opbakning til affaldsindsamlingsugen
Syv skoler og 24 daginstituioner fra Gentofte Kommune deltog  i den årlige affaldisndsamlingsuge. De fleste havde tilmeldt sig på Danmarks Naturfredningsforenings hjemmeside og  fik derfra  en deltagerpakke med sække og forslag til aktiviteter omkring affald.  Gentofte Kommune har yderligere tilbud til deltagerne – bla. tilbud om lån af trækvogn gennem Grøn Guide. Trækvognen er inddelt i rum og muliggør at  det  indsamlede affald kan sorteres ud i fraktioner med henblik på genanvendelse. Maglegårdsskolen i Gentofte deltog med elever fra 0. til 6. klasse. De samlede affald på skolens område, i Forstbotanisk Have ved Charlottenlund Station  i Charlottenlund Skov på arealet tættest ved Bregnegårdsvej . Eleverne indsamlede i alt 528,8 kilo affald

Uddeling af  Ren By Hver dag veste
Siden 2015 har daginstituioner i Gentofte fået tilbud om trafiksikre veste med det nye Ren By Hver Dag logo . Borgmesteren møder personligt op og uddeler vestene. Efter uddelingen følger et oplæg om henkastet affald ved Grøn Guide eller formidlingsmedarbejder ved Affald og Genbrug.

Her er det Skattekisten der er ude med robottænger og trækvogn

Rekordstort fremmøde til den årlige affaldsindsamling
Der var rekordstort fremmøde på affaldsindsamlingsdagen den 17. april der arrangeres i samarbejde med DN Gentofte, Affald og Genbrug samt Grøn Guide Gentofte.  I alt 138  frivillige mødte op på de fire indsamlingssteder og indsamlede i alt  625 kilo (anslået værdi) . I år deltog Plastic Change på indsamlingsstederne langs kysten . Organisationen formidlede viden om plastiktyper og om de miljømæssige konsekvenser af plastik i naturen.

Written by