På søndag den 28. april fra 11-14 kan I komme til Grøn Dag ved Byens Hus, Hellerupvej 24. Husk at medbringe stauder, stiklinge, småplanter og frø I har i overskud til frø- og plantebyttestanden. Herudover vil der være masser af aktiviteter for både børn og voksne. Der vil som altid være masser af kompostorm til uddeling og I kan blive skrevet op til en kompostbeholder hos Affald og Genbrug, Gentofte Kommune. Hos Grøn Guide kan du lære at lave et vandhul og se de forskellige dyr, der kan flytte ind der og andre steder i din have, hvis du giver dem levestederne. Dani, der dyrker Den Gamle Køkkenhave ved Schæffergården kommer med prøver på deres salat og vil fortælle om den giftfri havedyrkning. Her kan I også møde DN-Gentofte og Natur og Miljø, Gentofte Kommune, der vil hjælpe jer med at dreje jeres egne avispotter og så dem til med vilde blomsterfrø til gavn for sommerfuglene og andre vilde bestøvere og I vil kunne høre om vores drikkevand og hvorfor det er vigtigt at passe på det.  Prøv at lugte og røre ved fåreuld og få en lille uldbold med hjem sammen Fåregræsserforeningen ved Bernstorffs Slotshave. Mød Høslætlavet og Gentofte Kogræsserlaug og hør om naturpleje i Brobækmose og prøv deres leer. Og hvis I har lyst til at være med til at dyrke en Byhave, så kom og mød de forskellige byhaver rundt omkring i byen, der alle søger nye medlemmer. Ikke mindst vil der være lidt godt at spise fra Madklubben HE22. Kom til en sjov og hyggelig dag og bliv klogere på det grønne i din kommune.

Hvis du er til mere have, afholder Grøn Guide i samarbejde med Gentofte Bibliotekerne 3 havevandringer i forsommeren. Den første er allerede d. 9. maj i Bernstorff Slotshave med mødested ved Dronning Louises Tehus og omhandler dyrkning af grøntsager og frugt. Vi vil se de mange frugttræer i haven og i drivhusene og Haver til Mavers skolehaver. Den anden vandring d. 23. maj er i GN Brandts fine have, hvor vi ser på, hvordan man kan give plads til de vilde dyr og planter i haven. Den sidste vandring bliver d. 6. juni i schæffergården, hvor vi ser på, hvordan de dyrker salat i stor skala. Hvis du er mere interesseret i at dyrke din altan eller gårdhave, kan du komme til workshop d. 14. maj om Den Bæredygtige Altanhave på Jægersborg Bibliotek. Se mere og tilmeld dig på https://genbib.dk/arrangementer.

Hvis du gerne vil dyrke køkkenhave med dit barn eller barnebarn, men er usikker på, hvordan man gør, kan I lære det af Grøn Guide 4 gange ved Ordrup Bibibliotek. Det er datoerne d. 8. maj, 22. maj, 12. juni og 26. juni. Se mere og tilmeld jer på https://genbib.dk/arrangementer.

Der er mere for børn ved Gentofte Sø, hvor I kan komme ud at fange krible-krable dyr og lære mere om dem den 4. maj Se mere og tilmeld jer på https://genbib.dk/arrangementer.

Og hvis I vil lære mere om den spiselige natur og lave mad af den med jeres børn afholder VILD MAD arrangementer på Jægersborg Bibliotek den 11. maj og på Hovedbiblioteket den 25. maj. Se mere og tilmeld jer på https://genbib.dk/arrangementer.

Kom og vær med i det dejlige forår.

Written by