Ny hjemmeside

I slutningen af 2017 blev der udviklet nyt hjemmesidedesign; adressen er uændret gg-gentofte.dk. På siden kan du bl.a. se Årsrapporten for 2017 som ligger under menupunktet Om Grøn Guide Gentofte. Har du kommentarer til hjemmesidens design og indhold må du gerne sende en besked til libj@gentofte.dk.

Få mere natur i haven

Foto Jens Thejsen

Er du også optaget af hvordan man kan give den trængte natur bedre rammer, så kom med til foredraget: ”Få mere natur i haven” med have- og landskabskonsulent Jens Thejsen. Han er forfatter til flere havebøger som Den Vilde Have, Græsser, Bytræer samt Havehåndbogen, der blev udgivet i 2017. Havehåndbogen har Jens Thejsen skrevet sammen med Mia Stochholm. Store og små haver kan blive mere interessante og oplevelsesrige, når man bruger naturen. Kom med til foredraget og hør hvordan man kan dyrke haver uden gift og sprøjtemidler og få mere liv i sin have. En have kan godt både være smuk og give et godt udbytte samtidig med, at den forbedrer biodiversiteten.

Foto Jens Thejsen

Foredraget er arrangeret i et samarbejde mellem Jægersborg Bibliotek og Grøn Guide Gentofte. Det finder sted onsdag den 21. februar kl. 18:30 – 20:00 på Jægersborg Bibliotek. Det er gratis at deltage, men det er nødvendigt at du tilmelder dig på:  https://genbib.dk/arrangementer/viden/faa-mere-natur-i-din-have

Havekursus

Foto Karen Andersen

Selvforsyning og rewilding  – hånd i hånd

Igen i år tilbyder Grøn Guide Gentofte et havekursus. På kurset lærer du at dyrke egne økologiske grøntsager og samtidig indrette haven mere naturnært. Hver kursusgang er sammensat af teori og praksis. Formålet med kurset at give et grundlæggende kendskab til økologisk havedrift, at skabe en platform for gensidig inspiration og vidensdeling samt at styrke et lokalt netværk af haveinteresserede. Kurset består af tre kursusgange:

Tid: Onsdag den 18. april, 16. maj og 12. september alle fra 16:30-18:30

Sted: Gentofte Børnevenners kursussal, Smakkegårdsvej 71, 2820 Gentofte

Der vil endvidere blive afholdt to havevandringer i løbet af sommeren.

Prisen for hele kurset er kr. 400,- (kr. 200,- for økonomisk trængte)

Se hele programmet her:  [ Program 2018 ]

Kurset arrangeres i samarbejde mellem DN Gentofte og Grøn Guide Gentofte

Tilmelding til: libj@gentofte.dk senest mandag den 16. april 2018

Orientering fra Ulrik Reeh, formand for Foreningen Grøn Guide Gentofte

Lisbeth har desværre besluttet at gå på efterløn d. 31. marts. Hun skriver:

”Hermed opsiger jeg stillingen som Grøn Guide Gentofte med udgangen af marts 2018 (31.3.2018)

Jeg vil gerne understrege at jeg har været meget glad for at arbejde som Grøn Guide og for samarbejdet med styregruppen og med de mange aktører indenfor natur, miljø og bæredygtighedsområdet. Opsigelsen er grundet et stigende behov for at bruge mere tid på fritidsinteresser og familie.”

Styregruppen for Grøn Guide Gentofte har i januar ansat Karen Stevnbak Andersen som ny Grøn Guide i Gentofte med ansættelse fra 1. april. Karen var i 2010 tilknyttet projektet i en praktikperiode. Efterfølgende har hun bl. a. været ansat som underviser på Krogerup og samtidig taget uddannelsen som naturvejleder. I 2017 har Karen igen været tilknyttet Grøn Guide projektet som underviser på kurset Selvforsyning og rewilding hånd i hånd samt som underviser på kurset Vild mad. Karen vil deltage i en del aktiviteter i projektet frem til 31. 3 hvor hun overtager stillingen, når Lisbeth går på efterløn.

Written by