På søndag den 3. maj er der Grøn Dag på Genbrugsstation, Ørnegårdsvej 15, 2820 Gentofte imellem 10 og 14. Her kan du tilmelde dig kompostordningen og få en kompostbeholder med hjem. Du kan også få en portion kompostorm til den nye beholder – eller til den du måske  allerede har stående derhjemme. Endelig kan du få vejledning om kompostering af Grøn Guide Gentofte.

Plantedage
Tirsdag den 5. maj og torsdag den 7. maj er der plantedage på Ordrup Bibliotek ; her kommer bibliotekets omtale:

Jord på biblioteket? JA!
Grøn guide kommer på besøg tirsdag d.5.maj og torsdag d.7.maj, begge dage kl.15.
vi skal så frø af sommerblomster, have jord under negl…ene, plante små krydderurter og dreje papirpotter!
Alt hvad du planter og sår kan du tage med dig hjem, og glæde dig over at se dit eget projekt vokse og blomstre.

For alle. Ingen tilmelding.

Lørdag den 9. maj kan du så frø og plante prikleplanter af spiselige planter på Dyssegård Bibliotek; her kommer bibliotekets omtale – (bemærk at der er tilmelding til biblioteket):

Kom og vær med til Grøn Guides workshop med spiselige planter på Dyssegård Bibliotek. I workshoppen kan du dreje små urtepotter af papir og så frø af spiselige sommerblomster. Du kan også prikle små krydderplanter og andre
spiselige planter om i større potter. Kom og kickstart din egen lille minihave, som du kan tage med hjem til altanen, terrassen og haven.

Alder: 6 – 12 år. Tilmelding fra lørdag den 2. maj på Dyssegård Bibliotek eller på telefon: 39 98 57 20

Ren By
I uge 16 tog  14 daginstitutioner i Gentofte kampen op  mod henkastet affald. Udstyret var trækvogne indrettet med rum til forskellige affaldsfraktioner samt robotarme. Institutionerne fjernede sækkevis med stort og småt henkastet affald fra parker, legepladser og naturområder. Deres indsats synliggjorde de problemer, som det henkastede affald udgør.

Stor tak til børnene og pædagogerne og ikke mindst til Platformen i Park og Vej for deres store hjælp med klargøring og transport af trækvognene mellem institutionerne.

Papirværksted
Den 23. april deltog 25 elever i Grøn Guides papirværksted i formidlingslokalet på genbrugsstationen. Efter en kort gennemgang af papirets historie og processen med at genbruge papir gik eleverne i gang med at arbejde med at fremstille nyt papir af gammelt. Eleverne fik lavet et ark af genbrugte aviser, et ark af genbrugt kopipapir og et ark af genbrugt kopipapir blandet med blomster. I besøget indgik også en kort rundvisning på genbrugspladsen ved pladspersonalet. Besøg i papirværkstedet bestilles gennem Grøn Guide Gentofte (for skoleklasser og storbørnsgrupper).

Written by