Små dyr findes overalt. Krible-Krable universet er nemt at gå til, og udforskningen af de små dyrs levevis giver mindst ligeså store oplevelser som hvis der var tale om større dyr. Visionen med den landsdækkende Krible Krable kampagne er, at børn – uanset om de bor i byen eller på landet – bliver inspireret til at undersøge og udforske den nære natur og dens beboere gennem spændende aktiviteter, nysgerrighed, leg og læring. Kampagnen arrangeres af aturvejlederforeningen og DR Ramasjang og støttes økonomisk af Nordea. I Gentofte er Grøn Guide med i kampagnen med tilbud om aktiviteter i den landsdækkende kampagneuge samt med udlån af kasser med udstyr til Krible Krable aktiviteter.

Krible Krable universet er nemt at gå til. De små dyr findes overalt, og udforskningen af de små dyrs levevis giver mindst ligeså store oplevelser som hvis der var tale om større dyr. Visionen med den landsdækkende Krible Krable kampagne er, at børn – uanset om de bor i byen eller på landet – bliver inspireret til at undersøge og udforske den nære natur og dens beboere gennem spændende aktiviteter, nysgerrighed, leg og læring. Kampagnen arrangeres af aturvejlederforeningen og DR Ramasjang og støttes økonomisk af Nordea. I Gentofte er Grøn Guide med i kampagnen med tilbud om aktiviteter i den landsdækkende kampagneuge samt med udlån af kasser med udstyr til Krible Krable aktiviteter.

Temadage

I den landsdækkende Krible Krable uge, der finder sted i maj, udbyder Grøn Guide Gentofte Krible Krable aktiviteter. I maj måned 2018 kan en række daginstitutioner deltage i temadage om Krible Krable dyr i villahaven hos Gentofte Børnevenner. Børnefamilier kan møde op til fangst og bestemmelse af vandlevende smådyr i Gentofte Sø i samarbejde med Gentoftegades Bibliotek lørdag d. 12 maj mellem 10 og 13. Og under Gentofte Kultur og Festdage kan børnefamilier se, føle og høre om Krible Krable dyr lørdag d. 9 juni mellem kl. 10 og 15 i Øregård Parken.

Lån af Krible Krable kasse

For daginstitutioner og indskolingsklasser, der har lyst til at lave naturaktiviteter i eget regi kan Grøn Guide tilbyde lån af en aktivitetskasse med udstyr til undersøgelse af vandlevende eller landlevende Krible Krable dyr. Kassen indeholder også en mappe med inspirationsmateriale til at igangsætte aktiviteter. Kasserne er bevilget af Naturvejlederforeningen. Kontakt Grøn Guide hvis I vil låne udstyret.